Božo Salaj

Božo Salaj

Strasten kuhar, mojster testenin in ljubitelj mediteranske kuhinje!

Tako bi lahko na kratko opisali našega mojstra, ki vodi delavnice testenin in predstavitve aparatov za testenine LaMonferrina.

Njegova kuharska pot se je začela s srednjo šolo, ko se je odločil za kuharski poklic. Kot štipendist hotela Lev je imel priložnost zelo zgodaj spoznati vse oddelke hotela in tam se je začela njegova zgodba o črpanju izkušenj kuharskih mojstrov.

Kot mlad kuhar, željan novih izzivov, je kmalu sprejel izziv vodenja kuhinje ene izmed prvih ljubljanskih špagetarij in to so bili trenutki, ko se je zaljubil v mediteransko kuhinjo. Z italijanskim mojstrom sta sestavljala jedilnike, preizkušala recepte in odkrivala razlike slovenskih in italijanskih okusov. Sveže sestavine ter preprosti in enostavni okusi, to je to! Opazim iskrico v njegovih očeh, ko mi pripoveduje o prvih domačih rezancih, ki sta jih pripravila z italijanskim mojstrom. Na prvi pogled ni bilo videti kakšne posebnosti, potem pa so ga okusi popeljali nazaj v otroštvo. Sveže testenine, čisti okusi ter z ljubeznijo pripravljen obrok. Tako preprosto in tako dobro.

Njegova kuharska pot se je nadaljevala na slovenski obali, kjer je imel drugo priložnost učenja od velikega italijanskega mojstra. Črpal je znanje in odkrival male skrivnosti v pripravi svežih testenin. In zopet ta italijanska domačnost in čisti okusi. Zadovoljen pripoveduje zgodbe pridobivanja izkušenj in zavem se, da se za ta poklic ne moreš odločiti, to imaš preprosto v sebi.

Poglejmo še, kje najdete Boža danes. Njegovo strast do testenin in nasploh mediteranske kuhinje sta prepoznala tudi lastnika, danes edine prave italijanske restavracije v Ljubljani, Restavracija Mirje. Tam lahko preizkusite sveže testenine pripravljene z aparatom za testenine LaMonferrina. V vsaki jedi pa boste prepoznali Božovo strast in ljubezen do kuhinje in kot pravijo sami "Pika na i" na sicer znane jedi.

Božo še danes ob vsaki priložnosti, ki se mu ponudi pridobiva nove izkušnje in ideje. Ni potovanja, da domov ne bi prinesel novih idej. Preprosto je njegovo zanimanje za kuhinjo in zavedanje pomembnosti kvalitetno pripravljenega obroka res velika. Dodana vrednost, ki jo imajo sveže testenine in neskončne možnosti priprave le teh, je tudi za nas predstavljal izziv, saj smo svojim strankam želeli ponuditi zanesljiv, enostaven in kvaliteten aparat. Tam so se prekrižale naše poti, ko smo se na enem izmed italijanskih sejmov srečali pri proizvajalcu aparatov za testenine LaMonferrina.

Božu bi lahko rekli ambasador aportov za testenine LaMonferrina. Tisti, ki ste že kdaj obiskali njegovo delavnico izdelovanja testenin veste, da vse stroje proizvajalca LaMonferrina poimenuje po najmanjšem modelu Dolly s katerim je začel izdelovati prve sveže testenine.

Hvala Božu za njegovo zgodbo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.