Sušenje testenin

Sušenje testenin

08.08.2016

V kolikor načrtujete proizvodnjo suhih testenin je potrebno najti primeren način sušenje za vaše testenine.

Način sušenja testenin je največkrat odvisen od dejavnikov kot je kraj sušenja, čas sušenja in velikost prostora.

Osnovni in tudi zelo primeren način sušenje je sušenje pri sobni temperaturi za 2 do 3 dni. Testenine so lepo posušene in se tudi ne lomijo. Ker pa ta način ni najbolj primeren za sušenje velike količine testenin je veliko boljši način sušenje v sušilnici. V sušilnici se testenine sušijo pod nadzorovanim higiensko nespornim okoljem primerljivim naravnemu sušenju. Sušenje je statično, kar pomeni, da zrak kroži počasi in se testenine ne sušijo prehitro.

Obstaja tudi možnost sušenja v sušilnih omarah oz. dehidratorjih, ki so primerni za sušenje manjše količine testenin.

Preverite našo ponudbo izdelkov za sušenje testenin >>

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.